2024. április 25., csütörtök
MAGYARKANIZSA LEGJOBB SPORTOLÓI – 2014

Vadász Anna és Raffai Péter a győztes

Pénteken a Magyarkanizsai Sportszövetség díszülésén választották meg 2014 legjobb sportolóit négy korosztályban (pionír, serdülő, ifjúsági és felnőtt), klubjait, edzőit és sportmunkásait, akiket, illetve amelyeket serleggel, oklevéllel és emlékplakettel jutalmaztak. A díszülést Borsos Csaba, a községi sportszövetség elnöke nyitotta meg, aki üdvözölte a megjelent sportolókat, az edzőket, a klubok képviselőit és támogatóit, majd Huzsvár Ervin alpolgármester köszöntötte a résztvevőket.

Magyarkanizsán a tavalyi év legjelentősebb sporteseményei a mediterrán birkózóbajnokság, a Kanizsa-kupa nemzetközi kézilabdatorna és a nemzetközi úszó- és futómaraton voltak. A sportszövetség külön szabályzat alapján több jelölt közül választotta ki a legjobbakat, akik kiválóan szerepeltek a különböző hazai és nemzetközi versenyeken. Tavaly a legeredményesebben a birkózók, a kajakozók, az atléták és az asztaliteniszezők szerepeltek. Az idei évre az önkormányzat által jóváhagyott támogatásokat a sportklubok pályázat útján tudják elnyerni.

Az elmúlt év legjobb sportolónője Vadász Anna, a Potisje Birkózóklub és a Partizan Cselgáncsklub tagja, az év férfi sportolója Raffai Péter, a Partizan Atlétikaklub tagja.

A pionír lányok korosztályában az év sportolói azonos pontszámmal Fejős Anna és Sziveri Rita. Fejős Anna a Kanizsa Úszóklub tagjaként második helyen végzett az országos és a tartományi bajnokságon, a Kanizsa Asztaliteniszklub tagjaként a negyeddöntőbe jutott az országos és a tartományi bajnokságon. Sziveri Rita, a Bratstvo kajakosa országos bajnoki címet szerzett, és második helyen végzett a tartományi bajnokságon.

A serdülő lányok korosztályában az év sportolója Fábián Anna, a Potisje Birkózóklub tagja, a mediterrán bajnokság második helyezettje, országos és tartományi bajnok.

Az ifi lányok korosztályában az év sportolója Balázs Petra, a Bratstvo Kajakklub tagja, az országos bajnokság második helyezettje és kétszeres tartományi bajnok.

A nők korosztályában Vadász Anna a Potisje Birkózóklub tagjaként mediterrán bajnoki címet szerzett, az országos és a tartományi bajnokság második helyezettje, a Partizan Cselgáncsklub tagjaként az országos bajnokság hetedik helyezettje, és harmadik lett a tartományi bajnokságon.

Két sportágban is fellépek a különböző bajnokságokon és tornákon. A cselgánccsal régebben kezdtem foglalkozni, a birkózással versenyszerűen három éve. Mindkét sportágat nagyon kedvelem, odaadással és lelkesedéssel csinálom, aminek látható eredményei is vannak. Ezeket az eredményeket a befektetett munka és a kitartó edzések alapján sikerült elérnem. A versenyek mellett rendszeresen tartok cselgáncsedzéseket, és elkísérem a gyerekeket a különböző nemzetközi és hazai versenyekre. A két sportág mellett Újvidéken folytatom egyetemi tanulmányaimat, ahol sikerült egy helyi klubban edzési lehetőséghez jutnom, így rendszeresen dolgozom, és tartani tudom a megfelelő formámat, hogy minél sikeresebben szerepeljek a jövőben is a különböző versenyeken – mondta Vadász Anna.

A fiúknál a pionírok korosztályában az év sportolója Vrábel Ákos birkózó, a mediterrán bajnokság második helyezettje, országos és tartományi bajnok.

A serdülők korosztályában az év sportolója Nagy Szebasztián birkózó, országos válogatott, világbajnoki ötödik és Európa-bajnoki tizenharmadik helyezett, kétszeres mediterrán bajnok, országos és tartományi bajnok.

Az ifik korosztályában az év sportolójaIvan Pavlov, a Delta Aeroklub tagja, Európa-bajnoki második helyezett és országos bajnok.

A férfiak korosztályában az év sportolója Raffai Péter atléta, az országos bajnokság harmadik helyezettje és tartományi bajnok.

Az év edzője Kormos Rudolf, a Kanizsa Úszóklub edzője. A legsikeresebb sportegyesület a Partizan Atlétikaklub.

A különböző sportágakban végzett többéves munkásságáért emlékplakettet kapott Sarnyai Antal (Kanizsa Úszóklub) és Szvoboda Ferenc (Horgos 1911 Labdarúgóklub).