2024. április 23., kedd

Kisebb összegű támogatás a szabadkai várandósoknak

Ezentúl 20 ezer helyett 15 ezer dinár jár a kismamáknak

A Városi Tanács február 6-i ülésén döntött arról, hogy a jövőben az eddigi 20 000 dinár helyett 15 000 dinár egyszeri juttatást fizet a Szabadkán élő várandósoknak.

Mennyivel támogatnak más városok?

MAGYARKANIZSA

A magyarkanizsai önkormányzat az első, a második és a harmadik gyermek születését egyaránt 15 000 dinárral támogatja, az ikrek pedig minden esetben ikerbabakocsit kapnak ajándékba.

TOPOLYA

A topolyai önkormányzat a község elsőszülöttjei számára 10 000 dináros egyszeri juttatást nyújt, a második, a harmadik és a negyedik gyermek után pedig 5000 dináros támogatást.

ADA

Az újszülöttek után járó egyszeri pénzsegély az első gyermek után 30 000 dinár, a második után 40 000 dinár, a harmadik és negyedik gyerek után pedig 50 000 dinár.

ZENTA

Zenta község minden újszülöttjének családját 20 000 dináros támogatással segíti.

ÓBECSE

Óbecse egyáltalán nem biztosít támogatást a község területén született gyermekek számára.

ÚJVIDÉK

Újvidék 20 000 dinárral támogatja az első szülött gyermekeket.

Mint azt Fehérvári Magdától, a Társadalmi Tevékenységek Titkárságának vezetőjétől megtudtuk, a városnak nem kötelessége effajta támogatást adni, ez az önkormányzat egyéni döntése alapján történt eddig is. Most viszont a költségvetés nem teszi lehetővé az eddig megszokott húszezer dináros támogatás kifizetését. Pénzhiány és a várandósok számának növekedése miatt kénytelenek voltak csökkenteni a támogatást. Hozzátette, természetesen, amennyiben az év folyamán kedvezően alakulnak a dolgok, újra megnövelik majd ezt az összeget.