2024. április 25., csütörtök

Mától ismét működik a gyógyfürdő Óbecsén?

Az előzetes bejelentések ellenére az óbecsei gyógyfürdő nem zár be szeptemberig – erről állapodott meg az óbecsei önkormányzat és az egészségház. Az ideiglenes bezárás azért fenyegette az intézményt, mert az óbecsei egészségház a nyugdíjba vonuló gyógytornász helyére nem tudott saját erőből gyógytornászt biztosítani a jelenleg specializáción lévő leendő gyógytornász szeptemberi munkakezdéséig. Ehhez hasonló okok miatt az egészségházban radiológus sem dolgozik.

Vuk Radojević polgármester szerint bár a várható problémákról már tavaly áprilisban lehetett tudni, hivatalos értesítés ezekről az önkormányzat címére csak január 23-án, egy hónappal a költségvetés elfogadása után érkezett. Radojević a helyi tévének adott nyilatkozatában azt ígérte: ennek ellenére az önkormányzatnak lesz pénze gyógytornászra és radiológusra, és a pénzt az első költségvetés-módosítás alkalmával biztosítani fogják erre a célra.

A polgármester bejelentése szerint mától ismét működő gyógyfürdőben továbbra is a korábban ide szerződött Klimó Attila fog dolgozni, és időnként a nyugdíjba vonult Nadežda Pejčić Bugarski doktornő is besegít majd, a radiológus pedig valószínűleg a hónap végén áll munkába. Az önkormányzat ezekre a szolgáltatásokra 2,2 millió dinárt fog áldozni.

A gyógyfürdő felújításával kapcsolatosan a polgármester kijelentette: a tisztázatlan tulajdon- és bérlői viszonyok miatt erre jelenleg nincs lehetőség. Az épület a PIK Bečej Mezőgazdasági Kombinát tulajdona, és ez idáig ellenszolgáltatás nélkül használhatta az egészségház.

Szerettük volna, ha a polgármester bejelentését Siniša Šijačić, az egészségház igazgatója is megerősíti, de megkeresésünkre lapzártáig nem reagált.