2024. április 25., csütörtök

Problémabejelentés telefonos alkalmazással, 24 órában

Az Óbecsei Ifjúsági Szervezet projektumának köszönhetően a lakosok akár névtelenül is elküldhetik a községben észlelt problémák leírását

Óbecse egyik legforgalmasabb utcájában, a Zöldfás utcán, ugyanazon a helyen újra és újra hatalmas kátyú tátong – ezt elégelte meg a polgárok egy csoportja, akik a közösségi hálón fejtették ki elégedetlenségüket a megoldatlan probléma miatt. Zoran Sarajlija azt is felvetette: amennyiben az illetékesek nem intézkednek, pénzt és önkénteseket szerez a veszélyes kátyú befoltozására. Kezdeményezéséhez rövid idő alatt mintegy másfél száz óbecsei csatlakozott. Néhány napon belül az Építésügyi Igazgatóság elrendelte a kátyú betömését, így a problémát egy időre sikerült megoldani.

Goran Matić igazgató a www.mojbecej.rs hírportálnak úgy nyilatkozott: a kátyút két héttel korábban eltüntették, de a csapadék és a sózás miatt ez a munka hiábavalónak bizonyult, és a helyreállításra az idő jobbra fordulásáig kellett várni. Mivel a község területén számos kátyú veszélyezteti a közlekedés biztonságát, ígérete szerint ezeket is rövidesen eltüntetik.

Aleksandar Đekić, az Óbecsei Ifjúsági Szervezet (BUM) elnöke bejelentette: a BUM hamarosan egy olyan szolgáltatással rukkol elő, amely a lakosság segítségére lesz hasonló jellegű problémák esetén.

– A BUM egy olyan telefonos android alkalmazáson dolgozik, amelyet az óbecseiek a Google store-ból tölthetnek majd le. Ez az alkalmazás meg fogja könnyíteni a lakosság és az illetékes szolgálatok közötti kommunikációt, hiszen a polgárok gyakran azt sem tudják, kihez és mi módon forduljanak egy adott helyi jellegű problémával. A szolgáltatás használata roppant egyszerű lesz, és 24 órán keresztül a rendelkezésükre áll majd. Ha például kátyút észlelnek, kóbor kutyával találkoznak, szabálytalan parkolás miatt bosszankodnak, megrongált padot, nem működő közvilágítást, illegális szemétlerakót látnak, ezen az aplikáción keresztül egy GPS segítségével meghatározhatják a község térképén a helyszínt, majd elküldik a fotót és a probléma rövid leírását. Mindezt megtehetik akár névtelenül is. Ezt követően a probléma leírását mi továbbítjuk az illetékeseknek, és közzétesszük a honlapunkon is, ahol mindenki nyomon követheti a fejleményeket. Azt reméljük, sikerül ezzel a módszerrel aktivizálni a község polgárait – mondta el Đekić.

A BUM tartományi szinten is készül egy ehhez hasonló szolgáltatás bevezetésével, ezzel a közpénzek költését szeretnék majd hatékonyabban ellenőrizni. Ezeknek az ötleteknek a megvalósítása két évet vett igénybe, és az Olof Palme Nemzetközi Központ finanszírozta őket.