2024. április 24., szerda
LABDARÚGÁS

Markovićot négy meccsre tiltotta el az UEFA

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) kedden a hivatalos honlapján közölte: a szerb válogatott Lazar Marković négy mérkőzésen nem léphet pályára az európai kupaporondon. A Liverpool támadója a Basel elleni december 9-én lejátszott Bajnokok Ligája mérkőzés 60. percében kapott piros lapért igen borsos árat kénytelen fizetni. Marković, akit Brendan Rodgers vezetőedző csereként küldött pályára a Basel ellen, kicselezte Behrang Safarit, azonban a csel után kezével a svéd válogatott játékos arca felé csapott, aki eljátszva a hősi halált, azonnal az arcához kapott és földre esett. A holland Kuipers egy kicsit kivárt, majd a piros lapot mutatta fel a szerb játékosnak. A mérkőzés után a Liverpool edzője azt mondta, sokkolta Marković kiállítása, de bele kellett törődniük abba, hogy tíz játékossal kellett végigjátszaniuk a találkozót, és abba is, hogy az 1:1-es végeredmény miatt búcsúzniuk kellett a Bajnokok Ligájától.

Marković büntetése ellen a Liverpool nem adhat be fellebbezést, mivel ez csak abban az esetben lenne lehetséges, ha másik játékos követte volna el a szabálytalanságot, s a játékvezető rossz játékosnak mutatott fel piros lapot. Mivel erről szó sincs, marad a négy meccsel eltiltás, így biztos, hogy az Európa Liga nyolcaddöntőjében a Beşiktaş elleni találkozón a Liverpool nem számíthat a szerb labdarúgóra.

Marković Twitter profilján adott hangot megdöbbenésének és csalódottságának, ahová csak annyit írt: 4? és egy fotót csatolt, amely arról tanúskodik, nem érdemelt ilyen súlyos büntetést.