2024. március 28., csütörtök

Hazaértek a zentai bamakósok!

Szerdán kora este hazaértek az idei Budapest–Bamako-futam zentai résztvevői. Kelemen Ferencet és Bús Istvánt, a Jugók csapat tagjait a 129-es rajtszámot viselő Mercijükkel a városháza előtt pezsgővel és színes lufikkal igazi hősöknek járó fogadtatásban részesítették a hozzátartozóik, barátaik és mindazok, akik az elmúlt egy hónapban a csapat Facebook-csoportján keresztül kísérték és izgulták végig a kalandos utazást.

A páros a népes mezőny többi tagjával együtt január 16-án rajtolt a budapesti Lurdy-ház elől, és 8464 kilométernyi – csigolyát kínzó – autózás után, egy nappal a mezőny többi tagja előtt, január 31-én érkeztek meg Maliba, a világ ötödik legszegényebb országának fővárosába. Onnan, néhány nap pihenéssel eltöltött idő után, hazafelé is négy keréken szelték át Afrika szavannás, sivatagos és hegyvidékes tájait, vagyis szűk egy hónap alatt több mint 16 ezer kilométert tettek meg személygépkocsijukkal.

Kelemen Ferenc lapunknak elmondta, hogy a rendhagyó túra és a hazajövetel az autónak és számukra is óriási kihívás volt, de a kiváló csapatmunkának és kitartásuknak köszönhetően a túra során sikerült teljesíteniük a flúgos futam szervezői által kitűzött feladatokat. Az utazás során rengeteg élménnyel lettek gazdagabbak, és nagyon sok új barátot szereztek.