2024. március 29., péntek

Helyreáll a sínbuszjárat

Márciustól rendszeres lesz a közlekedés Zenta és Szabadka között

Március elsejétől Zenta és Szabadka között ismét közlekedni fog a sínbusz. Ceglédi Rudolf, Zenta polgármestere a tegnapi sajtótájékoztatóján beszámolt arról, hogy a járat tavalyi megszüntetése után az érintett önkormányzatok összefogtak, és a megbeszélések után több alkalommal is a Szabadka–Nagykikinda-járat visszaállítását kérelmezték a közlekedési minisztériumtól. Mellékelték a polgárok petícióját is.

A levélben rámutattak arra, hogy ezen a vasútszakaszon a közlekedésnek nincs más alternatívája, mivel azon kívül, hogy Zenta és Szabadka között ez a legrövidebb távolság, egyben a legolcsóbb is. Ugyanis míg a vasúton történő utazásért egy irányban 160, a menettérti jegyért 256 dinárt kell fizetni, autóbusszal 470, illetve 725 dinárba kerül egy utazás.

Két héttel ezelőtt az érintett községek vezetői Kern Imre államtitkárral is megvitatták a járat visszaállításának fontosságát, amikor az államtitkár a találkozó résztvevőinek elmondta, hogy az illetékes minisztériumban is komolyan kezelik az ügyet, és a vasúttársaság újonnan kinevezett igazgatójával megállapodtak abban, hogy március elsejétől egy szerelvényt indítanak a szakaszon, egy másik sínbuszt pedig a községek hozzájárulásától függően helyeznek üzembe. A zentai önkormányzat támogatja a második sínbusz elindítását is, de – miképp a polgármester elmondta –csupán a lehetőségeikhez mérten tudnak hozzájárulni a tartalékszerelvény elindításához.

Ceglédi a távlati terveket előrevetítve megemlítette, hogy az év végén vagy a következő esztendő elején újabb orosz motoros vonatokat szerez be a vasúti közvállalat, s ezekből egy vagy két szerelvényt ezen a járaton is elindítanak.

Ceglédi beszámolt arról is, hogy a megbeszélések során az is elhangzott, hogy a Budapest–Belgrád-gyorsvasút kiépítésének kezdetét követően az így felszabadult talpfákból és sínekből a Nagykikinda–Szabadka-vasútvonal felújítására is jut majd.