2024. április 19., péntek
TENISZ

Szeles szerint Williams megdöntheti Graf rekordját

Az újvidéki születésű Szeles Mónika szerint Serena Williamsnek van esélye arra, hogy még néhány Grand Slam-tornát megnyerjen, s megdöntse Steffi Graf rekordját.

Serena jó úton halad, hogy új rekordot állítson be a Grand Slam-tornagyőzelmek tekintetében – fantasztikus volt nézni a játékát az Australian Openen. Az erőnléte hihetetlen, fizikailag nagyon felkészült, s mentálisan is minden rendben van nála, hiszen továbbra is éhes a sikerre. Ha a sérülések elkerülik, úgy gondlom, még néhány Grand Slam-torna végén a magasba emelheti a serleget – nyilatkozta Szeles, aki pályafutása során kilenc Grand Slam-tornát nyert meg. Arra a kérdésre, hogy Serena Williams megdöntheti-e a német Steffi Graf 22 GS-tornagyőzelmi rekordját, Szeles a következőket válaszolta:

Szerintem nagyon nehéz lesz megdönteni azt a rekordot, de ha valaki képes erre, az Serena, hiszen ő élvezi a játékot, s ezért is jó nézni a mérkőzéseit. És teszi mindezt 33 évesen – mondta Szeles.

Miután megnyerte az ausztrál nyílt teniszbajnokságot, Serena Williams azt nyilatkozta, nagyon szeretné beállítani Steffi Graf rekordját.

„Szeretnék eljutni a 22 GS-tornagyőzelemig. A 19-ig is nehéz volt, 33 év kellett hozzá, úgyhogy... Előtte meg kell nyernem a 20-at, majd a 21-et. Nagyon sok kiváló fiatal teniszező van, úgyhogy nem lesz könnyű dolgom. A célom az volt, hogy 19-et nyerjek, s őszinte leszek, nem gondoltam, hogy ez ilyen gyorsan megvalósul majd, de nagyon jó érzés” – mondta Serena Williams, aki a GS-tornagyőzelmeket tekintve megelőzte Chris Evertet és Martina Navratilovát, aki mindketten 18 Grand Slam-tornán nyerték meg az egyéni versenyt.