2024. április 25., csütörtök

Karadžić üzenete a fővárosnak: Tüntessék el a graffitiket, mert ha nem, perelek

Évek óta tart már a „háború” Tomislav Karadžić, a Szerbiai Labdarúgó-szövetség elnöke és a vele szemben álló, más álláspontot képviselők között: utóbbiak már jó ideje próbálják eltávolítani az üzletembert az FSS éléről, azonban eddig minden próbálkozásuk kudarcba fulladt. A leghangosabbak között természetesen mindig ott vannak a Crvena zvezda Labdarúgóklub vezetői és szurkolói, akik szerint az ősi riválisuk, a belgrádi Partizan Karadžić hathatós támogatásának köszönhetően nyerte sorozatban az elmúlt években a bajnokságot. A Zvezda szurkolói – utalva arra, hogy meglopták őket – már évekkel korábban megalkották a „Tole lopove” (Tolvaj Tole) szlogent. Belgrádban több helyen is olvasható ez a szlogen, s az is, hogy FSS = Maffia.

Karadžić a Kurirnak adott hosszabb interjúban kijelentette, amennyiben nem távolítják el a graffitiket, be fogja perelni a fővárost.

Nekik az a kötelességük, hogy eltávolítsák azokat a kiírásokat, amelyek sértik az én hírnevemet. Nem tudom, lehet majd pályázatot írnak ki. Tényleg nem tudom, mi áll emögött. De úgy látom, Belgrádban nagyon spórolnak, de ez jó, mert akkor valószínű a megspórolt pénzből majd ki tudják fizetni nekem a kártérítést” – mondta Karadžić, aki kitért a labdarúgó-szövetséget érintő jövő évi választásokra is.

2016 februárjában lesznek a választások, aki akar, nyugodtan jelentkezzen. Az elnöki poszt nem öröklődő, aki a legtöbb szavazatot kapja, az lesz az elnök” – nyilatkozta az üzletember, akit arról is megkérdeztek, milyen a viszonya a korábbi elnökkel, Zvezdan Terzićtyel: „A Zvezda egy nagy klub, amelyet tisztelek, de nem tudom, Zvezdan Terzić milyen funkciót tölt be a klubban. Azt se tudom, ki hozta oda, azt se, hogy mit csinál ott, mivel van egy klubja a Karaburmán (az OFK Beograd – a szerz. megj.). Mint a szövetség elnöke, minden klub elnökével és főtitkárával ugyanolyan viszonyt kell kialakítanom, így vele csak akkor tudok majd beszélni, ha elnök lesz”.

Karadžić támogatta a Partizan abbéli törekvéseit, hogy csökkentsék a klubokban a játékosmenedzserek szerepét, beleszólását a labdarúgók életébe.

Támogatom a Partizan kezdeményezését, mert úgy gondolom, ezeket a dolgokat rendben kell tenni. Egy játékos leigazolásával vagy eladásával kapcsolatos pénznek az útja követhető kell, hogy legyen. Az a véleményem, hogy valamennyi klubnak a hivatalos honlapján kell közzétennie azokat az adatokat, hogy mennyiért igazolták le a játékost, vagy mennyit kerestek egy adott labdarúgó eladásán. Ha ez így lenne, akkor nem kellene kételkedni, gyanakodni, és a menedzserek szerepe is elfogadható lenne”.