2024. április 19., péntek
NAGYBECSKEREKI IVÓVÍZ

Zöld fény az olaszoknak

A nagybecskereki városi képviselő-testület pénteki ülésén szavazattöbbséggel felhatalmazták a Városi Vízművek közvállalatot, hogy szerződést írjon alá az olasz Zilio csoportosulás képviselőjével az ivóvíz megtisztításáról.
Az ellenzék kifogásolta, hogy nem tárták a közvélemény elé a szerződésbe foglaltak részleteit, nem világos, hogy mennyi lesz a megtisztított víz köbméterenkénti ára, de azt sem tudni, hogy ki fogja majd ellenőrizni a víz minőségét. A Városi Vízművek igazgatója közölte, hogy a szerződést mindenki megtekintheti a közvállalat honlapján.
Mint elhangzott, hétfőn megbeszélést tartanak a képviselői csoportok vezetői, a szerződést pedig csütörtökön írják alá. Az eseményen jelen lesz Olaszország belgrádi nagykövete is. A szerződés aláírásától számítva pedig nyolc hónapon belül egészséges vezetékes vizet ihatnak majd a nagybecskerekiek.
Az elképzelés szerint a Zilio évente 6,5 millió köbméter vizet dolgoz át. Kezdetben a városi vízvezetékbe kerül arzénmentes víz, majd pedig a környező falvak vízvezetékeit is csatlakoztatják a hálózatra.