2024. április 19., péntek

Átrendeződés Nagybecskereken

Megalakult Tadićék képviselői csoportja

A Boris Tadić nevével fémjelzett Szociáldemokrata Párt szerdán átadta a képviselői csoport megalakítására vonatkozó kérelmet a nagybecskereki városi képviselő-testület elnökének és titkárának. A helyi parlament leendő új képviselői csoportosulásának tagjai: Lódi Gábor, aki egyben az elnöke is lesz a csoportosulásnak, Fazekas Katalin, Nebojša Mađarev és Predrag Jeremić.
A Szociáldemokrata Párt nagybecskereki városi bizottságának kezdeményező bizottságában megtartott sajtótájékoztatón kifejezték megelégedésüket a képviselői csoportjuk megalakulásával. Külön hangsúlyozták, hogy senki sem személyes érdekből csatlakozott hozzájuk, és azt remélik, hogy további képviselőkre számíthatnak. A képviselői csoportjuk ellenzékben marad, és a jövőben sem csatlakoznak a haladó–szocialista helyi többséghez. Elsődleges céljuk a párt infrastruktúrájának az erősítése lesz.
A Demokrata Pártnak ezek után a nagybecskereki vkt-ben hét mandátuma marad a 67 tagú testületben. A helyi parlament legutóbbi ülésén a pártból újabb két képviselő távozott: Tanja Dulović a Rasim Ljajić vezette Szerbiai Szociáldemokrata Pártba lépett át, Igor Naumovski pedig a jövőben önálló képviselőként szándékozik szerepelni.