2024. április 16., kedd
MAGYARKANIZSA KÖZSÉG

Több mint ötvenezer vendégéjszaka

Tavaly 11 662 turista vendégeskedett Magyarkanizsa községben, ami közel 9%-os növekedés az előző év eredményeihez képest – derül ki az önkormányzat sajtóközleményéből. Krekuska Róbert turizmussal megbízott tanácstag közölte, hogy 2014-ben a turistaforgalomnak köszönhetően közel 4,8 millió dinár folyt be a községi költségvetésbe, s nagyjából ugyanennyire számítanak idén is.
A vendégéjszakák száma számottevően nem változott, összesen 53 574 éjszakázást regisztráltak. A vendégek egyharmada külföldi turista volt, akik összesen 14 466 éjszakát töltöttek a Tisza-parti városban, melynek meghatározó eleme továbbra is a gyógyfürdő volt.
Az idei évre vonatkozóan is megegyező bevételre számítunk – áll a tanácstag nyilatkozatában, amelyből az is kiderül, hogy a turizmusból származó bevételt további idegenforgalmi fejlesztésekre költik.
A program részeként támogatásban részesülnek a turisztikai tevékenységgel foglalkozó szervezetek; kiadványok, szórólapok és könyvek kerülnek nyomtatásra. Továbbfejlesztik az online megjelenést és marketinget, valamint egy többnyelvű applikáció is elérhető lesz az okostelefonnal rendelkezők számára. Pályázati forrás oldalon a tóthfalui skanzen és miniarborétum kiépítéséhez szükséges önerő is biztosított az idei esztendőben. Várhatóan kora tavasszal közzéteszik az elmúlt év során elkészített promóciós videókat is.