2024. április 20., szombat
SZABADKA

Két győzelem Macedóniában

Az Ohridban edzőtáborozó Spartacus labdarúgói eddig két felkészülési mérkőzést játszottak. Az első találkozón Milić és Jočić góljaival 2:0-ra nyertek a Kék Galambok, a második mérkőzésen pedig Milić két, valamint Ivanović, Georgijević és Balabanović találatával 5:2 arányú győzelmet arattak a Carev Dvori Mladost felett. Szerdán a čačaki Borac ellen lép pályára a szabadkai együttes. A Spartacushoz kapcsolódó hír, hogy a csapat első számú kapusa, Budimir Janošević a török II. liga jelenleg második helyén álló együttesében, az Adana Demisporban folytatja pályafutását.

Második mérkőzésüket nyerték meg zsinórban a Spartacus kosárlabdázónői, miután 71:67-re nyertek Šabacon, a város nevét viselő csapat otthonában. A mérkőzés a második negyedben dőlt el, amelyet a fiatal szabadkai együttes 12 ponttal nyert meg. A harmadik és a negyedik játékrészben a hazaiak folyamatosan faragtak hátrányukból, de az izgalmas hajrában a vendégek voltak jobbak. A mérkőzés legeredményesebb játékosa a 31 pontos Veszelovszki Mónika személyében a szabadkaiak soraiból került ki. A többi eredmény: Bor–Szenttamás 65:49, Partizan–Radnički 80:56, Vrbas–Versec 79:64, Šumadija–Vojvodina 76:68, Radivoj Korać–Crvena zvezda 80:51. A mezőnyt a Radivoj Korać vezeti, a Spartacus ötödik győzelmével feljött a táblázat 10. helyére.

A Spartacus Vojput kézilabdázói a harmadik helyen végeztek Belgrádban, a Dragan Ranković-emléktornán. A szabadkaiaknál az elődöntőben az újvidéki Vojvodina bizonyult jobbnak. Kétszer harminc perc után 27:27-es döntetlen született, hétméteresekkel azonban az újvidékiek nyertek, és ők jutottak a fináléba. A bronzmeccsen a Spartacus 28:27 arányú győzelmet aratott a Partizan felett. A tornagyőzelmet a Vojvodina szerezte meg a Crvena zvezda feletti, 31:25-ös győzelmével.

Péntektől vasárnapig a szabadkai Kisstadionban tartották a 10. Winter Classic nemzetközi veterán-jégkorongtornát. A tornát a hagyományokhoz híven két korosztályban, a 30 és a 40 éven felüliek között rendezték meg. A fiatalabbak között hét csapat, három szerbiai, két szlovén, valamint egy-egy kanadai és magyarországi együttes nevezett be, az idősebb korosztályban pedig a három szerbiai együttes mellett egy-egy szlovén, szlovák és bolgár csapat küzdött a helyezésekért. A +30-asok mezőnyében a Jesenice szerezte meg az első helyet a házigazda Spartacus és a másik szlovén csapat, a Krpani előtt. A +40-es kategóriában a szlovákiai Old Boys a végső győztes, a második helyen itt is a Spartacus, a harmadikon pedig a belgrádi Drvene nogice csapata végzett.

A Spartacus műkorcsolyázói Szegeden, a Napfény Kupa versenyen vettek részt, amelyen négy szerbiai és húsz magyarországi klub több mint száz műkorcsolyázója lépett jégre. A legjobb eredményt Leona Rogić érte el, aki a Basic A kategóriában 14 versenyző közül az előkelő második helyet szerezte meg. Ugyanebben a kategóriában Mila Škorić a 4., Kovács Anita a 9., Mina Vrcelj pedig a 11. helyen végzett. A rekreációs C kategóriában Jovana Đuran 4. lett.

A hétvégén öt csapat részvételével utánpótlás-labdarúgótornát tartottak Királyhalmon. Az első helyet a hajdújárási Vinogradar A csapata szerezte meg a Mórahalom, a Kanizsa, az adai AFK és a Vinogradar B csapatai előtt. Eredmények:Vinogradar A–Vinogradar B 6:1, Mórahalom–Kanizsa 1:1, Vinogradar A–AFK 6:0, Kanizsa–Vinogradar B 3:1, Mórahalom–AFK 4:1, Vinogradar A–Kanizsa 5:2, Mórahalom–Vinogradar B 4:1, Kanizsa–AFK 2:1, Vinogradar A–Mórahalom 1:2, AFK–Vinogradar B 3:0. Elődöntők: Mórahalom–AFK 2:0, Vinogradar A–Kanizsa 5:0. Bronzmeccs: Kanizsa–AFK 2:0. Döntő: Vinogradar A–Mórahalom 3:1.

A Spartacus úszói 23 érmet (13 aranyat, 4 ezüstöt és 6 bronzot) nyertek Újvidéken, az Európa 2015 elnevezésű nemzetközi versenyen, amelyen romániai, horvátországi és szerbiai úszók vettek részt. A szabadkai csapatból Dér Teodóra 3 aranyat, Nađa Obradović, Novak Savić, Nikola Ratkov két- két aranyat, Jovana Đurić, Megadja Márta, Hunyadi Filip és Filip Zavišić pedig egy-egy aranyat szerzett.