2024. március 29., péntek

Vérdíjat tűztek ki a Charlie Hebdo tulajdonosának fejére

Jutalmat ígért egy pakisztáni ellenzéki politikus annak, aki megöli a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap tulajdonosát - jelentette a pakisztáni sajtó kedden.

A Dawn (Hajnal) című pakisztáni lap beszámolója szerint Gulam Ahmed Bilur korábbi vasútügyi miniszter, az Avami Nemzeti Párt (ANP) politikusa a hétfői parlamenti ülésen azt mondta, 200 ezer dollárt fizet annak, aki meggyilkolja a lap tulajdonosát. A párizsi terrortámadások három elkövetője rokonai számára 100 ezer dollár támogatást ígért. A politikus három évvel ezelőtt ugyanekkora jutalmat helyezett kilátásba annak is, aki megöli az internetre feltöltött egyik iszlámellenes videó szerzőjét. A férfit azóta nem látták.

A pakisztáni lap úgy vélekedett, hogy a világi ANP párt politikusa csak a sajtó figyelmét akarta magára vonni. A lap szerint kétséges, hogy a politikus ennyi pénzt áldozna saját vagyonából.

A vallásokat gyakran durván kifigurázó lap január elején iszlamista terrortámadás célpontjává vált a vallásalapító Mohamed prófétát ábrázoló rajzai miatt. A támadásban 12-en haltak meg.