2024. március 29., péntek

Könyvelés, pályázatok, újdonságok

Tegnap Zentán, a városháza Andruskó-termében a Civil Központ szervezésében regionális civil tájékoztató fórumot tartottak, amelyen jelen volt több mint két tucat Tisza menti civil szervezet képviselője. A megjelenteket a Civil Központ nevében Zsoldos Ferenc elnök üdvözölte.

A találkozó részvevőinek Harmath Éva, a zentai civil szervezetek nagy tapasztalatú könyvelője (hatvan civil szervezet számára végzi a könyvelést) A civil szervezetek pénzforgalma, adózása és újdonságok címmel a projekttámogatások és más bevételek elszámolási módját érintő rendelkezésekről, újdonságokról számolt be.

Losoncz Dávid temerini ügyvéd a civil szervezetek működésével, gazdasági tevékenységeik bejegyzésének a lehetőségeivel foglalkozott.

Ricz András, a szabadkai Regionális Tudományi Társaság elnöke a nemzetközi civil pályázati lehetőségeket foglalta össze. A tavaszra induló újabb, határon átnyúló magyar–szerb IPA-pályázati ciklusban számos vajdasági szervezet is érdekelt.

Szedmák Tamás, a kiskőrösi Civil Információs Centrum projektmenedzsere a Nemzeti Együttműködési Alap pályáztatási rendszerének a kibővítéséről, a magyarországi és a vajdasági civil szervezetek bővülő közös pályázási lehetőségeiről tartott tájékoztató előadást. A zentaihoz hasonló civil tájékoztató fórumok megszervezését a Nemzeti Együttműködési Alap támogatta.