2024. április 25., csütörtök

120 ember az utcán – a piac törvénye

Az észak-bácskai körzetvezető szerint a Coca-cola magánvállalatként maga dönt munkahelyekről, gyárbezárásokról

Mint arról tegnap beszámoltunk, bezárja szabadkai üzemét a Coca-cola. Az ott dolgozó munkások választhatnak: átköltöznek Belgrádba, vagy az utcára kerülnek. A körzetvezető szerint itt nincs mit tenni, ez a piac törvénye.

Az üdítőitalok gyártási folyamatának infrastruktúráját érintő változásokkal indokolta a gyár, hogy bezárja szabadkai Fresh&Co üzemét, amelyet a Belgrádban létrehozandó üdítőitalokat gyártó központba integrál.

A cég bejelentése szerint ez a folyamat az idei év végéig fejeződik be és a szabadkai gyár minden munkásának felkínálják a lehetőséget, hogy jelentkezzen a Belgrádban megnyíló új munkahelyekre.

A témával kapcsolatban Dragi Vučković az észak-bácskai körzet vezetője úgy nyilatkozott a 120 megszűnő munkahellyel járó változásról, hogy ez a piac törvénye.

„Az e kérdés nem tartozik a körzetvezető hatáskörébe, amit elmondhatok: ez a piac törvénye. Egy magánvállalatról van szó, amely önállóan hozza meg ügyviteli döntéseit és a piaci tendenciák szerint lép fel. Nekünk nincs sem jogunk, sem módunk erre hatással lenni. Annyit mondhatok, hogy ez a vállalat rendszeresen bejelentette foglalkoztatottjait, erről a részről nem volt semmilyen probléma” – nyilatkozta.

A Coca-cola egyébként 2006 óta tulajdonosa a szabadkai Fresh&Co. vállalatnak, amely a Next üdítők gyártója.