2024. április 25., csütörtök

A kolumbiai versenyző kapta a Miss Universe koronáját

Kolumbia szépét, Paulina Vegát koronázták meg vasárnap a Miss Universe szépségverseny győzteseként. A második helyen Miss USA, Nia Sanchez végzett.

Büszkén és izgatottan viseli a szépségkirálynő koronáját - jelentette ki a 22 esztendős, üzleti adminisztrációt tanuló Vega, akinek győzelme után Kolumbiában az utcára tódultak ünneplő rajongói.

Vega csillogó ezüst ruhában válaszolt az újságírók kérdéseire a díjátadót követő sajtótájékoztatón. Mint mondta: bár távol van hazájától, mégis otthon érzi magát Miamiban, ahol népes latino közösség él.

A Miss Universe szépségversenyen a világ 80 országának kiválasztottjai versengtek a legszebb címéért. Donald Trump, a verseny jogainak tulajdonosa szerint sokan számítottak Vega győzelmére.

A kolumbiai szépség nagymamája, Elvira Castillo 1953-ban elnyerte Miss Atlántico címét, nagyapja pedig a legendás tenor, Gastón Vega volt. Paulina Vega először indult szépségversenyen, és győzelme után hangsúlyozta, hogy egyben ez volt az utolsó alkalom is, mivel tanulmányaira akar összpontosítani. 

- A tanulás függetlenséget biztosít. Saját céget akarok alapítani - nyilatkozta terveiről.

A Miss Universe-verseny első öt helyezettje között szerepelt a 24 esztendős Nia Sanches az Egyesült Államokból, Diana Harkusa Ukrajnából, a szokatlan, rövid hajviseletével feltűnést keltő Kaci Fennell Jamaicából és Yasmin Verheijen Hollandiából.