2024. március 29., péntek
ÓBECSE

Árat módosítana a Toplana

A január közepén megtartott telefonos ülésén döntött úgy az óbecsei Toplana Közvállalat felügyelő bizottsága, hogy módosítják a távhőszolgáltatás árát. A vállalat közleménye szerint a felhasználók három kategóriájának az árait azért kell közelíteni egymáshoz, mert az üzlethelyiségek tulajdonosai közül sokan döntöttek úgy, hogy a távhőszolgáltatás magas ára miatt kérik lekapcsolásukat a Toplana vezetékeiről.

Mivel az üzlethelyiség tulajdonosai jelentős hányadát teszik ki a vásárlóknak, a Toplana vezetősége úgy döntött: az ő esetükben csökkentik az árat, megemelik azonban a költségvetési felhasználókra kirótt díjakat. A lakóházak tulajdonosai továbbra is 7,76 dinárt fizetnek kW óránként (társasházak lakóinak az alállomások áramfogyasztása miatt ez 8,14 dinárba kerül), a költségvetési felhasználók februártól 13,08, az üzlethelyiségek tulajdonosai 18,04 dinárt fizetnének egy kW óráért. Az elmúlt egy évben a költségvetési felhasználóknak ugyanez 11,58, az üzlethelyiségek tulajdonosainak 18,99 dinárjába került. (Az árak áfa nélküliek.)

Amennyiben az árváltozásra az önkormányzat is igent mond, a fogyasztók február elsejétől fognak – kategóriától függően – magasabb vagy alacsonyabb díjakat fizetni.