2024. április 19., péntek

Nyomok az újságíró-gyilkosság ügyében

Az újságíró-gyilkosságok felderítésével megbízott bizottság új nyomokra bukkant a 2001-ben agyonvert Milan Pantić valamikori jagodinai újságíró ügyében. A Večernje Novosti napilap értesülései szerint a bűncselekmény elkövetésével három személy hozható összefüggésbe. Pantić a Novosti tudósítója volt.

Pantić telefonos kommunikációjának felülvizsgálását követően a bizottságnak több olyan mobiltelefonszámot is sikerült elkülönítenie, amelyek összefüggésbe hozhatók a gyilkossággal. Az egyik szám 2001-ben a bosznia-hercegovinai születésű D. T. tulajdonában volt.

A bűncselekménynek szemtanúi is voltak, akik a rendőrségnek leírták az elkövetőt. A vallomások alapján készített rajzon látható arc állítólag rendkívül hasonlít D. T.-re, aki mostanra elnyerte a német állampolgárságot, és megváltoztatta vezetéknevét, írja a Novosti.

Veran Matić, a bizottság elnöke elmondta, hogy egyelőre senki sem hallgatta ki a férfit, mivel a német igazságügyi szervek eddig nem válaszoltak az ezzel kapcsolatos megkeresésre. Matić korábban közölte, hogy ennek a bűncselekménynek a felderítésével a rendőrség hét munkacsoportja foglalkozik. A nyomozás két irányban haladt, követve Pantić utolsó fontosabb munkáit. Az egyik során a jagodina sörgyárral, a másik során pedig a paraćini Novi Popovac cementgyárral foglalkozott.