2024. április 18., csütörtök
KÖZÉP-BÁNÁT

Kiosztották a Miša Anastasijević Kapitány díjakat

A nagybecskereki városháza barokktermében került sor a közép-bánáti körzet legeredményesebb gazdasági, társadalmi és közéleti szereplőinek odaítélt Miša Anastasijević Kapitány elismerések kiosztására. Az ünnepség házigazdája Dušan Šijan, a közép-bánáti körzet vezetője és Vlado Markanović, a Media Inventa igazgatója volt, üdvözlő beszédet Pero Zubac költő mondott.

Ezúttal 19 díjazottja volt az eseménynek. Miša Anastasijević Kapitány elismerést kapott többek között Čedomir Janjić nagybecskerei polgármester az önkormányzat fejlesztéséért és a nagybecskereki Fulgar East vállalat a régió legjobb beruházásáért. Goran Kovačević, a nagybecskereki GOMEX tulajdonosa lett 2014 menedzsere, Dragana Glušacot (Mihajlo Pupin Műszaki Egyetem) kiáltották ki Közép-Bánát legsikeresebb nőjévé, Milan Mrkšićet (ZZ Mrkšićevi salaši) életművéért jutalmazták, a melencei Ekogradnja céget pedig az innováció és a gazdasági légkör javítása terén hirdették ki a legjobbnak. A nagybecskereki mezőgazdasági szakszolgálat a mezőgazdaság fejlesztéséért vehette át az elismerést, Aleksandar Starčević, a nagybecskereki Gradska toplana Közvállalat első embere bizonyult a legjobb közvállalati igazgatónak, míg a nagybecskereki Stil esetében a cég szociális felelősségvállalását értékelte nagyra a zsűri. Törökbecséről Radoslav Šečerov helyi közösségekkel megbízott tanácstag a törökbecsei helyi közösség fejlődése érdekében kifejtett munkájáért és Nevena Subotić önkormányzati PR menedzser, az Nbinfo csatorna és a Törökbecsei informátor szerkesztője a tájékoztatás terén elért eredményiért részesült elismerésben.

A díjat a Media Invent Kft. az Újvidéki és a Belgrádi Egyetemmel közösen a körzeti gazdasági kamarák ajánlása alapján adja át a legjobbaknak immár 15 éve.