2024. március 28., csütörtök
KECSKEMÉT

Megkezdték az új Mercedes CLA Shooting Brake gyártását

Az új Mercedes CLA Shooting Brake gyártásával a második olyan széria gurul le a szalagról, amely kizárólag Kecskeméten készül – jelentette be a tegnapi sajtótájékoztatón Markus Schäfer, a termelésért és beszerzésért felelős igazgatótanács-tag. 

A Mercedes B osztály 2012. márciusi, valamint a CLA 2013. januári gyártásának megkezdése után a CLA Shottig Brake a harmadik széria, amely a konszern legfiatalabb gyárában készül – hangsúlyozta Markus Schäfer.
Közlése szerint az elmúlt évben pontosan 150 000 B- és CLA-osztályú autó készült Kecskeméten, a termelés 2012. évi megkezdése óta így már több mint 300 000 Mercedes-Benz személygépkocsi gördült le a szalagokról.
A Mercedes-Benz az elmúlt évben 12,9 százalékkal növelte eladásait, 1,6 millió járművet szállított le vevőinek, és ezzel a negyedik egymást követő évben ért el rekordot – tette hozzá.
Thomas Geier gyárigazgató kiemelte, hogy vevőik számára az egész világon kizárólag Kecskeméten gyártják a CLA-t és immár a CLA Shooting Brake-t is. Arról is tájékoztatott, hogy több mint 180 országba exportálnak Mercedes-Benz autót Kecskemétről.
A kecskeméti gyár beruházásainak összege ma már eléri az egymilliárd eurót. A gyár felépítése 800 millió euróba került, ezt követően a vállalat folyamatosan fejlesztette a telephelyet, az elmúlt évben mindenekelőtt a CLA Shooting Brake termelési előkészületeivel. Ezzel összefüggésben számos új munkatársat toboroztak, akik intenzív képzésben részesültek, így az állomány 2014 végére mintegy 4000 foglalkoztatottra emelkedett.
Thomas Geier kérdésre válaszolva elmondta: a három műszak bevezetése révén 2014-ben 150 ezer darab személygépkocsi készült el Kecskeméten, a darabszám 2015-ben emelkedni fog.