2024. április 26., péntek
ZOMBORI SPORTKLUBOK

Módosult a városi finanszírozás

A korábbi évek gyakorlatához képest idéntől több újdonságot is beiktatott a városi tanács a sporttevékenység finanszírozásának kritériumai közé. Ezek zöme a fiatalabbak versenykategóriáit érinti. A kluboknak a pályázati anyaghoz csatolniuk kell a fiatal sportolókkal folytatott munka programját és a tagdíj fizettetésének áttekinthető pénzügyi tervét is. Azok a klubok, amelyekben a tagsági díj havi szinten meghaladja a másfél ezer dinárt, a továbbiakban nem juthatnak városi támogatáshoz, miként azok az utánpótlás-neveléssel foglalkozó szervezetek sem, amelyek nem vesznek részt versenyeken. A klubok finanszírozása az ifjúsági tagdíj összege alapján meghatározott szorzószám alapján történik.
Azoknak az egyesületeknek, amelyek ifjúsági és felnőtt kategóriában is versenyeznek, el kell dönteniük, hogy egyéni vagy csapateredményekkel pályáznak a részfinanszírozásra.
Az új mércék alkalmazása részben javítja a falun működő klubok helyzetét, mert póteszközöket kaphatnak a sportlétesítmények használatára és karbantartására.
Megmarad a klubok alap- és különkiadásainak társfinanszírozása, a szakmai munka támogatása, a tehetséges sportolók ösztöndíjazása, a versenyek és a város érdekét szolgáló rendezvények anyagi segítése.