2024. április 19., péntek

Halálos balesetek az ónos eső miatt az Egyesült Államok északkeleti részén

Az utak váratlan jegesedése miatt legalább öt ember halt meg vasárnap az Egyesült Államok északkeleti államaiban, s a zord időjárás több helyen közlekedési káoszt okozott - jelentette a CNN amerikai hírtelevízió.

Connecticut, Pennsylvania, New Jersey, New York és Maryland szövetségi államokban az ónos eső okozta közlekedési balesetek százaihoz kellet kivonulnia a rendőrségnek és a mentőknek.
Az NBC televízió beszámolója szerint Philadelphiában két, autópályán történt tömegkarambolban legalább három ember vesztette életét. Az egyik helyszínen 30-50 jármű szaladt egymásba. Pennsylvaniában egy halottja és legalább harminc sérültje volt egy hasonló, ráfutásos balesetnek.
A rendőrség számos hidat és felüljárót zárt le a további balesetek megelőzése érdekében. A jégréteg helyenként olyan vastag volt, hogy az utakat szóró speciális járművek is az út menti árokban kötöttek ki.
A hatóságok felszólították a lakosságot, hogy lehetőség szerint mindenki maradjon otthon, és ha nem feltétlenül szükséges, ne üljön autóba.