2024. április 25., csütörtök

Biztonságosabb iskolákat!

Csütörtöktől január végéig fokozottan ellenőrzi a közlekedési rendőrség a forgalmat az iskolák környékén. Erről állapodtak meg a tanév második félévének kezdete előtt a helyi önkormányzat, a közlekedési rendőrség és az általános iskolák és középiskolák igazgatói aktívájának képviselői. Abban is megegyeztek, hogy a doroszlói iskola környékén folyamatos sebességmérést is tartanak.

Az összejövetelen elhangzott, hogy az oktatási intézményeket nem csupán közlekedési szempontból kell biztonságossá tenni, ennek érdekében iskolarendőrt és a kiskorú-bűnözéssel foglalkozó nyomozót is bevontak a munkába. Az iskolák kérésére az önkormányzat az idei költségvetésében öt iskola számára tervezett eszközöket az épületek fizikai-technikai biztosítására, amit a rendőrparancsnoksággal együttműködve szerelnek föl a közbeszerzési eljárás lefolytatása után.

Intő példa, hogy a tanévkezdet előtti napon, szerdán, hajnali fél öt tájban egy közlekedési balesetben a Csonoplyai úton életét veszítette egy tizenhat esztendős diáklány, a 21 éves sofőrje életveszélyes állapotban van, míg a tizenhét éves útitársnőjük könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet. A három zombori fiatal egy kétüléses Smart típusú autóval állítólag egy buliból tartott hazafelé, amikor járművükkel egy oszlopnak csapódtak.