2024. április 25., csütörtök

Elgázoltak egy rendőrt a párizsi elnöki rezidencia előtt

Egy autós elütött egy rendőrnőt Francois Hollande francia elnök rezidenciája előtt Párizsban csütörtökre virradó éjjel. A rendőr megsérült, két embert őrizetbe vettek az esettel kapcsolatban.

A BFM TV szemtanúkra hivatkozva a reggeli órákban még arról adott hírt, hogy a gázolás szándékos volt. A hatóságok azonban közölték, egyszerű közlekedési balesetként kezelik az ügyet. A rendőrség szerint nincs kapcsolat a csütörtökre virradó éjjel történt incidens és a múlt heti párizsi terrortámadások között.

A 19 éves gázoló a rendőrség közlése szerint - feltételezhetően véletlenül - a menetiránnyal szemben behajtott egy egyirányú utcába, és emiatti idegességében ütötte el a rendőrnőt az Élysée-palota előtti kereszteződésben. Néhány perccel később továbbhajtott, de utasával együtt hamarosan őrizetbe vették.

A gázoló szervezetében nem volt alkohol a balesetkor, és a fiatal nem keltette vallási szélsőséges benyomását sem - közölték a rendőrök. Jelentések szerint Francois Hollande elnök meglátogatta a rendőrnőt, miközben a baleset helyszínén egy mentőautóban ellátták.

A francia fővárosban jelentős készültségben van a rendőrség és a katonaság, miután az előző héten összesen 17 ember, köztük három rendőrt öltek meg három terrorakcióban.