2024. április 19., péntek

Csoportosan jelentkeztek szervadományozók

Őrszálláson (Stanišić) mintegy húsz lakos vált regisztrált szervadományozóvá a minap annak a népszerűsítő kampánynak köszönhetően, amit a helyi önkéntes tűzoltótestület folytatott Zombor város támogatásával.

– Elképesztő, hogy mennyi előítéletük van az embereknek a donorsággal kapcsolatban, ezért igen kemény kampányt folytattunk – nyilatkozta Dragana Đapić, az akció koordinátora. – Népszerűsítettük a szervadományozást a közösségi oldalakon, illetve a Zombori Rádió és az Újvidéki Rádió segítségével, hogy a téma ne legyen tabu, és megnyerjük az embereket. Az ismeretterjesztést szerintem jóval korábban kellene kezdeni, még a középiskolában, és idén erre helyezzük a hangsúlyt, valamint népszerűsítő kampányt szervezünk a többi faluban is.

A város a szociális-humanitárius programokra hirdetett pályázata révén támogatta az akciót, amelynek szervezői köszönetet mondanak Slađana Deaknak, a zombori Dr. Đorđe Lazić Egészségház főnővérének, Danijela Komnenovnak, az őrszállási rendelő főnővérének, dr. Đorđe Bižićnek, dr. Úri Emesének, dr. Zdravko Hlodiknak, valamint minden őrszállási polgárnak, aki fölismerte ennek a humánus gesztusnak a fontosságát.