2024. április 25., csütörtök
RÖPLABDA

Vereség ellenére továbbjutás

A szerbiai serdülő lányok után a fiúk is kiharcolták a tavaszi Európa-bajnokságon való részvételt. A Szabadkán lebonyolított selejtező zárónapján a csehek hatalmas, kétórás csatában 3:2-re (19:25, 25:18, 25:17, 18:25, 16:14) legyőzték ugyan a szerb röplabdázókat, de a hazaiak a két megnyert játszmának köszönhetően szintén ott lehetnek az április 4-e és 12-e közötti törökországi kontinenstornán. A szerb leánycsapat már a biztos továbbjutás tudatában lépett pályára Franciaország ellen, és mindössze 58 perc alatt nagyon sima, 3:0-s (25:7, 25:14, 25:16) győzelmet aratott.

A két szerb mérkőzés között Aleksandar Boričić, a Szerbiai Röplabdaszövetség elnöke száz labdát adott Maglai Jenőnek, Szabadka polgármesterének.

Szabadka önkormányzata kiváló együttműködést ápol a Szerbia Röplabdaszövetséggel. Az utóbbi egy év alatt ez a második rangos verseny, amelynek városunk adhatott otthont. Az együttműködés eredményeként a szövetség száz labdát ajándékozott a városnak, amelyeket szétosztunk a szabadkai általános iskolák között. A Szabadkán rendezett sportesemények a város hírnevét is öregbítik, bevételt is biztosítanak, hiszen a hotelek tele voltak az elmúlt napokban, és az is fontos, hogy a röplabdáknak köszönhetően az iskolákban minden bizonnyal sokkal többet fognak a gyerekek foglalkozni ezzel a sportággal – mondta Maglai.