2024. április 24., szerda
BÉGASZENTGYÖRGY

A kkt új elnöke Zoran Kasalović (SZSZP)

Január harmadikán megtartotta első idei ülését a bégaszentgyörgyi képviselő-testület, amelyen Zoran Kasalović (SZSZP) személyében megválasztották a községi képviselő-testület új elnökét, aki a demokrata párti Dragan Milenković helyét foglalta el. Ezzel gyakorlatilag is megvalósult a hatalomváltás ebben a fejletlen közép-bánáti községben, immár a harmadik ebben a mandátumban.
A 31 tagú községi képviselő-testületben az új többséget a Szerb Haladó Párt, a Szerbiai Szocialista Párt, a Szerbiai Demokrata Párt és a Polgári Csoportosulás képviselői hozták létre. Az ülésen létrejött egy új képviselői csoport is, amelyet az SZHP, a VMSZ és az SZMM tíz képviselője alkot. Ezzel gyakorlatilag formálisan is létrejött az új hatalom, amelyet a szocialisták és a haladók koalíciója fémjelez, az ellenzéket pedig az eddig hatalmon levő demokraták és a ligások képviselik. A község polgármestere továbbra is Mitar Vučurević (SZHP) maradt.
Az ülésen szó volt a csődbe jutott Agroživ baromfivágóhíd helyzetéről is, amelynek sorsáról az ünnepek után tárgyalnak a Srbijagas képviselőivel.