2024. március 29., péntek

Szerényen, incidensek nélkül

Nagybecskereken legtöbben otthon, családi körben várták az új évet, bár voltak, akik Belgrádban, Újvidéken, Budapesten, Bécsben vagy Prágában szilvesztereztek.

Kevesen merészkedtek ki a meleg szobákból (Fotó: Kecskés István)

Kevesen merészkedtek ki a meleg szobákból (Fotó: Kecskés István)

A Kultúrközpont, a Turisztikai Központ és a nagybecskereki önkormányzat az idén is megszervezte a köztéri újévvárást. A főtéren folyó építkezés miatt a színpadot ezúttal a város főutcáján – a víztorony tövében – állították fel.

Az ünneplés szilveszter napján a legkisebbek részére szervezett alkalmi műsorral és ajándékozással kezdődött, amelyen Čedomir Janjić polgármester a gyerekekkel együtt díszítette fel a város fenyőfáját. A délutáni órákban a főutcán hat Télapó osztogatta a Gomex üzletlánc újévi csomagjait.

Este 21 órától éjfélig helyi rockegyüttesek szórakoztatták azokat, akik a – forralt bor és a tea melletti – szabadtéri ünneplést választják. Éjfélkor, a helyi önkormányzat képviselőjének a köszöntője után, tűzijátékkal zárult a szilveszterezés.

A nagybecskereki Petőfi Magyar Művelődési Egyesületben is megszervezték a szilveszterezést, ahol a talpalávalót Labanc Zoltán és Kenderesi Zoltán zenészek szolgáltatták. A muzslyai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben már előre elkelt minden jegy a szilveszterezésre, a jó hangulatról pedig a Koktél Bend gondoskodott.

A Dr. Đorđe Joanović városi kórház szülészeti osztályának első idei újszülöttje Barna Emma lett – akit a muzslyai Barna Mária hozott a világra – éjfél után fél órával. A szülészeti osztályon járt Čedomir Janjić polgármester, aki alkalmi ajándékokat adott át a kismamáknak. Az önkormányzat a többi között gépjármű-babaülést ajándékoz az év első hónapjában született minden csecsemőnek. Nagybecskereken a 2014-es évben egyébként 1476 baba született, ami 54-el több mint 2013-ban.

A nagybecskereki rendőrségi hivatal közleménye szerint a város területén nagyobb incidensek nélkül zajlott a szilveszterezés. A rendőrség két szabálysértési és egy bűnvádi feljelentést tett, és két randalírozó ittas személy került 12 órás rendőri fogdába. Komolyabb közlekedési baleset nem történt, és senkit sem zártak ki a forgalomból. A 2014-es évben a város területén 715 ittas vezetőt zártak ki a forgalomból.