2024. április 25., csütörtök

Bevásárlóközpont épül Nagybecskereken

Retail-parkot nyit az izraeli Aviv Arlon társaság

Nagybecskerek Újvidék felőli bejáratánál az újévi ünnepek előtt új építőhelyet nyitottak meg, ahol megkezdődött az izraeli Aviv Arlon társaság új létesítményének építése. Egy nyíltterű bevásárlóközpont, úgynevezett retail-park az első ilyennemű elárusítóhely Vajdaság ezen a részén.

Megkezdődtek a munkálatok (Fotó: Kecskés István)

Megkezdődtek a munkálatok (Fotó: Kecskés István)

A bevásárlóközpontok építésével foglalkozó izraeli társaság a mintegy százezer négyzetméteres területet a magyar Arkadom társaságtól vette át, amely lemondott egy korábban tervezett nagybecskereki befektetéséről. Az említett terület 32 ezer négyzetméterén munkacsarnokok épülnek, emellett számos kiskereskedelmi létesítmény is lesz, kísérőtartalmakkal. Becslések szerint mintegy 450 személy számíthat munkahelyre.

Az Aviv Arlon három évvel ezelőtt Pancsován nyitotta meg az első ilyen típusú bevásárlóközpontot, 15 ezer négyzetméteren, és számos jó nevű társaság mint amilyen a Dis, Tref, New Yorker, Pikoks termékeit kínálja, de itt van a legnagyobb európai lábbeliforgalmazó, a Daichman, a Golden Rouz illatszergyártó, a Taco fashion és más cégek.

Az úgynevezett retail-park különlegessége elsősorban az, hogy a zárt, mesterséges fénnyel és klímaberendezéssel ellátott létesítmények helyett szabadtéri bevásárlást kínál, zöld övezetben és számos kísérőrendezvénnyel, az egész család részére. Jellegzetessége az, hogy a lakott területen kívül építik, és nagyobb területet ölel fel. A retail-parkok egy szinten épülnek, pince és emeletek nélkül. Több különböző részekből állnak, amelyek patkó alakban egészet alkotnak. Könnyű őket megközelíteni személygépkocsival, az elárusítóhelyek között pedig zöldövezet és kényelmes sétányok vannak. A kiskereskedelmi létesítmények bérlete az ilyen bevásárlóközpontokban olcsóbb, mint másutt, és a karbantartási költségek is alacsonyabbak.

A napokban megkezdődtek a földmunkálatok a nagybecskereki létesítmény területén. A beruházás kivitelezője a Flow Plus cég. A bevásárlóközpont megnyitását ez év szeptemberére tervezik.  

Nyitókép: Megkezdődtek a munkálatok (Fotó: Kecskés István)