2024. április 20., szombat
LABDARÚGÁS

Nikolić külföldön is bizonyítana

Zenta város 2014-es év sportolója választásán Nemanja Nikolić sorozatban másodszor érdemelte ki a legjobb külföldön játszó zentainak járó díjat: a székesfehérvári Videoton csatára a magyar bajnokság 2014/2015-ös idény első felében 16 mérkőzésen 16 gólt lőtt, így toronymagasan vezeti a góllövőlistát (a második helyezett Tischlernek hét gólja van). A labdarúgó családjával érkezett a zentai díjátadó ünnepségre, amelynek végén három kérdést tettünk fel neki.

• December 9-én közölte a Magyar Labdarúgó-szövetség, hogy sikerült megállapodniuk a berlini Hertha vezetőivel, így a jövőben is Dárdai Pál irányítja majd a magyar válogatottat. Hogy fogadta a hírt?

- A Dunaújváros elleni mérkőzésre készültünk, s akkor kaptuk a hírt, hogy Dárdai marad a szövetségi kapitány, a nemzeti együttes az ő irányítása alatt száll harcba az Európa-bajnokságot érő helyezésekért a selejtezőcsoportban. Örültem a bejelentésnek, hiszen úgy gondolom, az ő irányításával mozdult meg valami, s nagy kár lenne, ha ez nem folytatódhatott volna. Véleményem szerint a legjobb döntés született, mind a labdarúgás, mind a szurkolók szempontjából. Mindig azt mondják, hogy a következő mérkőzés a legfontosabb, de azt hiszem ez most hatványozottan igaz a magyar válogatottra, mivel márciusban a világbajnoki résztvevő görögök ellen lépünk pályára, akik jelenleg a csoport sereghajtói. Nekik eddig nagyon nem jött ki a lépés a selejtezőben, s mi egy győzelemmel még jobban eltávolíthatjuk őket a továbbjutást érő helyektől. A görögök elleni győzelem nagyon sokat jelentene a végelszámolásnál.

• Nemrég Burcsa Győző, a Videoton klubigazgatója azt nyilatkozta, új szerződést kínáltak Önnek, azonban egyelőre nem született megállapodása, s az ő meglátása szerint, megtörténhet, hogy a tavaszi idényt a székesfehérvári együttes Nemanja Nikolić nélkül kezdi meg.

- Egyelőre érvényes szerződés köt a Videotonhoz 2015 júniusáig, s a klubnak most van egy olyan lehetősége, hogy eladjon és keressen rajtam, mivel nyáron már szabadon igazolható leszek, nem kell értem kártérítést fizetni. Korábban is voltak tárgyalások a Videotonnal és most is zajlanak az egyeztetések. Az én vágyam, hogy külföldön is kipróbáljam magam, szeretnék ott is bizonyítani, azonban megvannak a feltételeim, s ha azokat teljesítik, akkor akár a pályafutásom végéig a Videoton játékosa maradok. A klub azonban egyelőre nem jelezte az ajánlatban azokat a feltételeket, amelyek a maradásomat biztosítanák. Ha ez nem történik meg, akkor, fájó szívvel, de másik klubot keresek.

• Sorozatban másodszor választották meg szülővárosában az év legjobb külföldön szereplő játékosának. Milyen jelentéssel bír ez a díj az Ön számára?

- Nagyon örülök a díjnak, hiszen ebben a városban ismerkedtem meg a labdarúgással, itt kezdődött a karrierem. Az, hogy sorozatban másodszor érdemeltem ki a díjat, arról tanúskodik, hogy sikerült egy folytonosságot biztosítanom, hiszen az év nagyon hosszú, sok mérkőzést játszunk, s ilyenkor természetes, hogy vannak hullámvölgyek is. Ez nemcsak a labdarúgókra jellemző, hanem minden sportolóra, hiszen egész évben bizonyítanunk kell. Amikor az év végén díjat vehet át, akkor az azt jelenti, hogy az adott időszakban jól végezte a munkáját.