2024. március 29., péntek

Nagyobb fennakadás nélkül Közép-Bánátban

Vasárnap hajnal óta kisebb megszakításokkal havazik Közép-Bánátban is, ahol a kora délutáni órákig 5–8 centiméternyi hóréteg keletkezett, ami egyelőre nem okozott komolyabb fennakadást a közlekedésben.

Nagybecskerek főutcáján is eltakarították a havat (Fotó: Kecskés István)

Nagybecskerek főutcáján is eltakarították a havat (Fotó: Kecskés István)

A nagybecskereki téli szolgálat dolgozói szombat délutántól ügyeletet vezettek be, úgyhogy a havazás ezúttal nem lepte meg őket. A város körüli főbb utakat a csődeljárás alatt álló Vojvodinaput Rt. útkarbantartó vállalat téli szolgálata tisztítja, míg a helyi utak és járdák tisztítását az önkormányzat az idén a melencei Ekogradnja kommunális vállalatra bízta.

Snežana Bošković, a Vojvodinaput sajtófelelőse közölte, hogy a nehézségek ellenére képesek lesznek elvégezni a feladatot ezen a télen is. Munkagépeik öt ponton (Nagybecskerek, Perlasz, Udvarnok, Nagykikinda és Törökkanizsa) készenlétben várták a telet.

A téli szolgálat járművei továbbra is folyamatosan tisztítják, sózzák az utakat és megszakítás nélküli ügyeletet tartanak. Komolyabb gondokat a körzetben az éjszakai órákra várnak, amikorra a hótakaró vastagsága – a jóslatok szerint – elérheti a húsz centimétert.