2024. március 29., péntek
LABDARÚGÁS

Györgyénbe került a Karácsony Kupa

A Đurđin csapatának győzelmével ért véget a II. Karácsony Kupa elnevezésű kispályás labdarúgótorna, melyet a hajdújárási Vinogradar Labdarúgóklub szervezésében, a királyhalmi Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermében rendeztek meg. A 2005/2006-os korosztály számára rendezett viadalon a györgyéniek mind az öt mérkőzésüket megnyerve, teljesen megérdemelten nyerték meg a győztesnek járó serleget, a szabadkai Bácska 1901 I. és a Vinogradar II. előtt. A szervezők több díjat is kiosztottak: a torna legjobb játékosának Sárkány Ákos (Vinogradar II.) bizonyult, a legjobb kapusnak a palicsi Stefan Stankovićot választották, a legeredményesebb játékos pedig a györgyéni Nenad Vuković lett. A legjobb fiatal játékosnak járó díjat hárman – a györgyéni Strahinja Mutić, a Bácskában futballozó Marko Ćakić és a Vinogradar játékosa, Mester István – vehették át, a legjobb védést Marko Štirb (Đurđin) produkálta, a legszebb gól pedig Teleki Arnold (Vinogradar) nevéhez fűződik. A csapatok legjobbjait is megjutalmazták, így érmet és értékes ajándékcsomagot Damir Ibrahimov (Bácska 1901 I.), Jovan Grujić (Bácska 1901 II.), Nikola Jelić (Palics), Vida Erik, Budanović Márk (mindketten Vinogradar I.) és Bűn Márió (Vinogradar II.) kapott.

A torna legjobbjának választott Sárkány Ákos elmondta, hogy egy éve focizik Hajdújáráson, heti háromszor edzenek, és már több tornán is részt vett.

Jól ment a játék, és hat gólt sikerült ma lőnöm. Hátvédként vagy jobbszélsőként játszom, ez utóbbi poszt közelebb áll hozzám – mondta az ifjú tehetség.

Fazekas József, a Bácska 1901 edzője elégedettségének adott hangot a tornát illetően és az eredményeket is reálisnak tartja.

A gyerekek megmutathatták mit tudnak, nagyon ügyesek voltak, öröm volt őket nézni. Jövőre is szeretnénk itt lenni, ezen a kitűnően megszervezett tornán, ahol még a bíráskodás is elsőrendű volt – emelte ki az edző.

Nagytorma Ricsárd és Tešić Ervin, a hazaiak edzői elmondták, hogy a gyerekeket eredménykényszer nélkül küldték pályára, az elsődleges cél az volt, hogy a fiúk küzdjenek, focizzanak egy jót.

Mindkét csapatunkkal elégedettek vagyunk, a gyerekek nagyon jól játszottak. Második számú csapatunk bronzérmet szerzett, de nem volt messze az ezüst sem. Az idei torna, a játék minőségét és a játékosok képzettségét illetően, színvonalasabb volt a tavalyinál – mondták az edzők.

A Vinogradarban jelenleg mintegy ötven gyermek vesz részt az utánpótlás-korosztályok munkájában, ami a mai viszonyokat figyelembe véve kimagasló létszámnak számít.

A torna eredményei: Bácska I.–Palics 2:0, Vinogradar I.–Vinogradar II. 0:4, Bácska II.–Đurđin 1:6, Vinogradar I.–Bácska I. 0:5, Vinogradar II.–Bácska II. 5:1, Đurđin–Palics 8:1, Vinogradar I.–Bácska II. 3:3, Đurđin–Bácska I. 7:0, Vinogradar II.–Palics 2:0, Vinogradar I.–Đurđin 1:3, Vinogradar II.–Bácska I. 0:1, Palics–Bácska II. 1:0, Vinogradar II.–Đurđin 1:2, Vinogradar I.–Palics 3:2, Bácska I.–Bácska II. 5:0. A végső sorrend: 1. Đurđin 15, 2. Bácska I. 12, 3. Vinogradar II. 9, 4. Vinogradar I. 4, 5. Palics 3, 6. Bácska II. 1 ponttal.