2024. április 20., szombat
VAJDASÁG ERDŐI

Töves fenyő karácsonyra

A Vajdaság Erdői közvállalat tegnap délelőtt töves fenyőkkel ajándékozta meg Újvidék polgárait. Összesen 200 darabot osztott szét. Az érdeklődés nem maradt el, valamennyi egy óra leforgása alatt elkelt.

– Ezzel a cselekedetünkkel arra szerettük volna felhívni polgártársaink figyelmét, hogy ne mű, és különösképp ne vágott fenyőt díszítsenek fel karácsonyra és újévre, hanem töveset, amelynek illatat élvezhetik az ünnepek idején, azután pedig szűkebb vagy tágabb környezetükben elültethetik, és tovább gyönyörködhetnek benne – mondta Takács Márta igazgató asszony.

Hogyan gondoskodjunk a fenyőről, hogy a szinte kéthetes ünnepkör idején átvészelje a lakások melegét, ne száradjon el, hogy utána ki lehessen ültetni – ebben a kérdésben is útmutatóul szolgált az igazgatónő. Mint elmondta, a töves fenyőt érdemes lenne virágcserépbe ültetni, jól megöntőzni, és január elején amint lekerülnek róla a díszek, kivinni. Ha az időjárási viszonyok megengedik, kiültethető, ha pedig az idő nem kedvez a kerti munkáknak, akkor hűvös helyen tanácsos tárolni.

A faültetés után főleg a tavasszal bőven kell öntözni, hiszen csak augusztuszban mutatkozik meg, hogy gyökeret eresztett-e. Az első hónapokban ugyanis nem elegendő az egyszeri öntözés, mint karácsonykor.