2024. március 19., kedd

A határidő január 30-a

Nagybecskereken új versenypályázatot írtak ki az ivóvíz biztosítására

A nagybecskereki Városi Vízművek pénteken új versenypályázatot írt ki az egészséges ivóvíz biztosítására, mivel a Köztársasági Fogyasztóvédelmi Bizottság megsemmisítette a korábbit. A 15 oldalas dokumentumot Saša Varinac írta alá, és feltették a közvállalat honlapjára.

Ezzel hivatalosan is elindult az új közbeszerzési eljárás. A pályázati felhívásban hangsúlyozták, hogy a legolcsóbb ajánlattevőt részesítik majd előnyben. A jelentkezési határidő 2015. január 30. Azon a napon 13 órakor bontják majd fel a benyújtott ajánlatokat. Ettől a dátumtól számítva pedig a következő tíz nap alatt dönt majd a bizottság arról, hogy kire bízzák a legnagyobb bánáti város ivóvízellátását.

Nagybecskereken a magas arzéntartalom miatt 2004 eleje óta emberi szükségletre tilos a városi vízvezeték használata. A polgárok az idén több tiltakozó felvonulást szerveztek a város megoldatlan vízellátása miatt. A megmozdulásokkal egy időre leálltak, amikor az önkormányzati hatalom bejelentette, hogy 2015-ben megoldja a problémát. Az előző versenypályázat megsemmisítése után azonban a civil szervezetek további tiltakozásokat helyeztek kilátásba, mert szerintük a jelenlegi helyi hatalom képtelen megbirkózni a problémával.