2024. április 25., csütörtök

Répát szállító kamionok nehezítik a pecesori út forgalmát

Nem először keseríti meg a répaszezon a pecesoriak életét, évekkel ezelőtt már írtunk arról: ebben az időszakban a répát szállító kamionok oszlopa és az általuk az útra felhordott hatalmas sár miatt jelentősen megnehezedik a közlekedés a Topolyai útról a falu felé vezető keskeny úton.

– Egy magánszemély az út mellett répalerakót alakított ki, a kamionok onnan szállítják a répát a zsablyai cukorgyárba. Csütörtök óta alig lehet ezen a pecesori úton közlekedni, mert a kamionok elállják az utat, amelyet hatalmas sár borít. A rendőrség csütörtökön azt ígérte, hogy péntek reggelre letakaríttatják az utat, de ez nem történt meg. Se a kamionosok, se a répatermesztő nem törődik azzal, hogy ezzel a felelőtlen hozzáállással mennyire megkeserítik a pecesoriak életét, és a rendőrség sem intézkedik – tudtuk meg Marković Krisztiántól, a pecesori helyi közösség titkárától.

Az út tisztítását pénteken napközben ugyan megkezdték egy munkagéppel, de állítólag meghibásodás miatt rövidesen be is fejezték a munkát. Szombaton egyébként egy dialízises járműnek is be kell jutnia a faluban, de a jelek szerint igen nehezen tud majd odaérni a pácienshez.