2024. április 25., csütörtök

Segélycsomagokat osztanak Zomborban

Tekintettel arra, hogy a falun élő rászorulók nem vehetik igénybe a népkonyha szolgáltatásait, a városi közigazgatás segélycsomagokkal igyekszik támogatni a szociálisan veszélyeztetett családokat. A hét derekán a Vöröskereszt raktárából megkezdődött újabb 550 csomag célba juttatása. A csomagokban rizs, szárazbab, konyhasó, fűszerek, száraztészta, cukor, kukoricagríz, borsó- és zöldbabkonzerv, levespor és napraforgóolaj van.

– Idén ez az ötödik, egyben utolsó csomagosztás a falvakban. A város jövő évi költségvetésében mintegy 20 millió dinárt terveztünk a szociálisan rászorulók étkeztetésére. Ebből az összegből üzemeltetjük majd a népkonyhát, és állítjuk össze a falvakba irányított élelmiszercsomagokat, amelyek jövőre hat alkalommal kerülnek kiosztásra – mondta a csomagok elosztásakor dr. Zoran Parčetić, a városi tanács szociális kérdésekkel megbízott tagja.

Egyébként a Szelencse városrész melletti kiserdőben már folyik a kiszáradt fák megjelölése, ezek kivágása után mintegy 150 köbméter tűzifára számítanak, amit a 70–75 leginkább rászoruló családhoz juttatnak el december és január végéig a Vörökereszt révén.