2024. április 18., csütörtök

Börtönbüntetés az agresszív gyerekek szüleinek

Gyermekbántalmazás és -elhanyagolás miatt fejenként négy év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a belgrádi második Alapfokú Bíróság Kata Nikolićot (38) és Đura Nikót (43), annak a két kiskorú gyermeknek a szüleit, akik a fővárosban idős személyeket támadtak meg és raboltak ki.

A vád szerint a szülők tavaly októbertől kezdve nem teljesítették szülői kötelességeiket, gyermekeiket elhanyagolták, bántalmazták: koldulásra és rablásra kényszerítették őket. A sajtóbeszámolók szerint a párnak a szóban forgó testvérpár mellett még öt gyermeke van, akik a szociális központokban nevelkednek. A pár tagadta a vádakat, hogy idősek megtámadására és koldulásra kényszerítették volna a gyerekeket, valamint azt ismételgették, hogy nehéz körülmények között élnek, és nincs pénzük eltartani a gyerekeket.

A gyerekek hónapokon át félelemben tartották a fővárosban az időseket. Áldozataikat az utcán szemelték ki, követték őket, majd lecsaptak rájuk. A gyerekek akkor kerültek a nyilvánosság figyelmébe, amikor november derekán megtámadták Raša Popov (81) írót, egykori televíziós újságírót, legendás gyermekműsorok vezetőjét.