2024. április 19., péntek

A civil szektor is fontos társadalmi mozgatórugó

Összesen 6 millió 203 ezer dinárral támogatja a tartományi régióközi, együttműködési és helyi önkormányzati titkárság a vajdasági civil szervezetek munkáját – hangzott el tegnap Újvidéken a szóban forgó titkárság által szervezett értekezleten, amelyen az említett tömörülésekkel újabb támpogatások folyósításáról írtak alá szerződéseket.

Branislav Bugarski tartományi régióközi, együttműködési és helyi önkormányzati titkár elmondta, hogy a tartomány immár hat éve folytat igen gyümölcsöző együttműködést a civil szektor tömörüléseivel. A titkárság ugyanis fontosnak tartja a civil szektor munkáját, hiszen ezek a szervezetek is meghatározó szerepet vállalnak a társadalom korszerűsítésében, a legújabb társadalmi trendek népszerűsítésében.

Mint a titkár kifejtette, a november 6-án nyílt pályázatra összesen hatvan projektum érkezett, és harminckettőről döntött úgy a titkárság, hogy támogatja. Emiatt növelték a kiosztásra kerülő pénz összegét.

– A következő évben nem az utolsó hónapokban fogjuk meghirdetni a pályázatot, hanem az év elején is meghirdetünk egyet, és az év végén is. Így nagyobb lehetőség lesz arra, hogy több szervezet jelentkezzen, illetve, hogy az átadott projektumok sikeresen szerepeljenek – tette hozzá a tartományi titkár.