2024. április 25., csütörtök

Civiltalálkozó Nyugat-Bácskában

Idén is megtartotta rendes évi találkozóját a Dunatáj Régiófejlesztési Egyesülés. A nyugat-bácskai civil szervezetek zombori összejövetelén a különféle érdeklődési körű szervezetek vezetői szakavatott előadók révén arról tájékozódtak, miként kell eljárniuk a jövőben, hogy intézményük a törvényességet betartva és sikeresen működjön. Egyebek közt szó volt pályázási lehetőségről, ingatlantulajdoni jogviszony rendezéséről, a pénzügyekkel kapcsolatos változásokról és más időszerű kérdésekről.

Péter István, a Dunatáj civil szervezet elnöke köszöntőjében kiemelte:

– Tény és való, hogy nehéz időket élünk, fogy a magyarság, viszont az is tény, hogy Nyugat-Bácska nem hajlandó föladni. Akik itt maradtunk, nem adjuk föl, és próbálunk járható utakat találni. Ez az összejövetel is azt bizonyítja, hogy számos személy van, aki még akar ingyen dolgozni, és közösen megtaláljuk annak a módját, hogy olyan rendezvényeket tudjunk ismét produkálni, mint amilyen a Szent István-napi zombori ünnepség volt, amelyre mindannyian büszkék lehetünk.

Az összejövetel részvevői zentai és újvidéki szakemberektől kaptak útmutatót a nemzetközi pályázatkiírók elvárásairól, a szervezeti bevételek kezeléséről, a rendezvényszervezéssel kapcsolatos jogi tudnivalókról, illetve arról, miként kell változtatni gondolkodásmódunkon ahhoz, hogy civil szervezeteink minél sikeresebben működjenek.