2024. április 25., csütörtök
SZABADKA – 2014 LEGJOBB SPORTOLÓI

Döntött a bírálóbizottság

A sportvezetőkből, sportmunkásokból és sportújságírókból álló kilenctagú zsűri megválasztotta a 2014-es év legjobb szabadkai sportolóit és sportklubjait. A bírálóbizottság döntése értelmében az idei év legjobb felnőtt sportolójának Martin Mačković, a Palics Evezősklub tagja bizonyult, aki első felnőttévében a belgrádi Grafičar tagjával, Viktor Pivačcsal bronzérmet nyert kormányos nélküli kétpárevezősben az olaszországi U23-as világbajnokságon. A második helyet Vujadin Bosnić, a Spartacus birkózója, a harmadikat pedig Denis Memetović, a Spartacus ökölvívója érdemelte ki.

A juniorok mezőnyében Kajdocsi Tamást, a Spartacus súlyemelőjét választotta a legjobbnak a zsűri. A 17 éves versenyző az idei korosztályos Európa-bajnokságokon egy ezüstöt és négy bronzot nyert, az ifjúsági olimpián pedig ezüstérmet szerzett. A második helyen Dudás Róbert (Spartacus Birkózóklub), a harmadikon pedig Jovana Đurić (Spartacus Úszóklub) végzett.

A pionírok mezőnyében Boja Krisztina (Palics Vitorlásklub) vitte el a pálmát, aki Vajdaságban és az országban mindent megnyert, a Balkán-bajnokságon pedig bronzérmet szerzett. A második helyet a Spartacus atlétája, Bojana Savanov érdemelte ki, a harmadik helyen pedig két tornász: Vakula Noémi és Aleksandar Subić osztozott.

A legjobb csapatnak a 16. csapatbajnoki aranyérem mellett a különféle korosztályokban is több aranyat begyűjtő Spartacus Súlyemelőklub bizonyult, megelőzve a Spartacus Női Labdarúgóklubot és a Spartacus Birkózóklubot.

A zsűri döntött a különdíjakról is, amelyeket a világbajnok birkózó, Davor Štefanek, a világbajnoki ezüstérmes kosárlabdázó, Nikola Kalinić, a világbajnok tekéző, Alen Kujundžić, az I. ligába hosszú idő után visszakerült Spartacus Férfi-kosárlabdaklub, az Enpi Karateklub, a Spartacus Cselgáncsklub és a Spartacus Vojput Kézilabdaklub képviselője vehet át. Ugyancsak különdíjban részesül a Mozgáskorlátozottak Sportegyesülete, Mladen Pajović, Aleksandar Žepinić, Veselin Uzelac mozgáskorlátozott sportolók, valamint három veterán atléta: Маra Radulović, Radovan Radulović és Kasziba Szilveszter.

Idén ketten ünnepelnek jubileumot: Boja István 20 éve tevékenykedik a vitorlássportban, Lajčo Zelić pedig 50 évet töltött a súlyemelés világában, előbb versenyzőként, majd bíróként.

Az ünnepélyes díjátadás december 22-én, hétfőn 17 órai kezdettel lesz a szabadkai városháza dísztermében.