2024. április 25., csütörtök
NAGYBECSKEREKI VÍZELLÁTÁS

Megsemmisítették a közbeszerzési eljárást!

A Köztársasági Fogyasztóvédelmi Bizottság december 3-ai ülésén elfogadta az óbecsei Aleksandar Đekić panaszát, melyet a nagybecskereki ivóvízellátással kapcsolatos közbeszerzési eljárásra nyújtott be.

Goran Tajdić, a nagybecskereki Városi Vízművek igazgatója pénteken kijelentette, hogy majd akkor nyilatkozik, ha a határozatról hivatalos értesítést kap.

A hírre reagálva Zdravko Vujasinović, a Naš grad naša stvar civil szervezet elnöke közölte, hogy nekik nem okozott meglepetést a fogyasztóvédelmi bizottság döntése, a szervezet ugyanis már korábban figyelmeztetett arra, hogy a versenypályázat sikertelen lesz, mert szakszerűtlenül lett előkészítve, a minisztériumokkal és a tartományi titkárságokkal való konzultálás nélkül. Szerinte csak a tartományi és a köztársasági hatalom képes megoldani a nagybecskerekiek ivóvíz problémáját. Továbbá felteszi a kérdést, hogy vajon a történtek miatt felelősségre vonnak-e valakit.

A VSZL nagybecskereki városi bizottsága pénteken rendkívüli közleményben reagálva a történtekre, emlékeztet, hogy a haladók vezette hatalom ésszerű megindokolás nélkül felbontotta a korábbi önkormányzati vezetőség által 2012-ben aláírt szerződést a vízgyár építéséről a Wassertechnik társasággal. A ligások szerint ennek következtében Nagybecskerek város legkevesebb ötmillió eurós kártérítést fizet majd a német vállalatnak. A történtek miatt a Városi Vízművek igazgatójának és az egész önkormányzati hatalomnak a lemondását követelik.

A magas arzéntartalom miatt Nagybecskereken 2004 óta tilos a vezetékes víz használata.