2024. április 25., csütörtök
LABDARÚGÁS

Ki-ki meccset játszik a Roma és a Man. City

A CSZKA Moszkva beleszólhat ugyan még a továbbjutásba, de nagy valószínűséggel a Roma és a Manchester City ki-ki meccset játszik egymással a Bajnokok Ligája utolsó csoportkörének mai játéknapján. Annyiban a Roma van a legkedvezőbb helyzetben a három, egyformán ötpontos csapat közül, hogy győzelemmel mindenképpen nyolcaddöntős lesz.

A Citynek kötelező nyernie, így rajta van nyomás, nem a Román” – jelentette ki Gervinho, az olaszok elefántcsontparti támadója, holott az olasz együttes számára is alakulhatnak kedvezőtlenül az eredmények. Nem segíti az angol bajnok helyzetét, hogy a hétvégén megsérült a legnagyobb sztárja, az argentin Sergio Agüero, aki mesterhármast ért el az ötödik fordulóban a Bayern ellen, ezzel megőrizte csapata továbbjutási reményeit. Rajta kívül eltiltás miatt nem játszhat a középpályás Yaya Touré sem, de a védő Vincent Kompany, továbbá két középpályás, Stefan Jovetić és Fernandinho sem teljesen egészséges.

Sergio világklasszis, az egész szezonban nagyszerűen játszott, rosszkor jött a sérülése. Nehéz lesz őt és Yayát pótolni, de nagyon erős keretünk van, ezért nem aggódom” – mondta a csatár James Milner, aki hozzátette, a Bayern München legyőzése után bízik abban, hogy Rómában is nyerni tudnak.

A CSZKA továbbjutása csak akkor jöhet össze, ha idegenben legyőzi a már biztos csoportelső bajor csapatot, és a Roma nem gyűjti be a három pontot. A Roma–Manchester City rangadón a döntetlen az olaszoknak jó, amennyiben a CSZKA is pontot szerez a müncheniek vendégeként. Ha viszont az oroszok kikapnak, a 0:0 az olaszok, minden további döntetlen pedig az angolok továbbjutását eredményezi. A City győzelmével akkor jut a legjobb 16 közé, ha a CSZKA nem nyer Münchenben.

A mai játéknapon még egy továbbjutóhely dől el, amelyért a hétpontos Sporting Lisboa és az ötpontos Schalke harcol. Előbbi a már továbbjutott Chelsea vendége lesz, utóbbi pedig Mariborban lép pályára. Az egymás elleni eredmények miatt a Sportingnak a döntetlen is elég a továbbjutáshoz.

A Barcelona a csoportelsőségért játszik hazai pályán a Paris Saint-Germainnel, amelytől kikapott Párizsban.

Bajnokok Ligája, 6. forduló, E csoport: Roma–Manchester City (Digi Sport 2, RTS1), Bayern München–CSZKA Moszkva (Arena Sport 4). Az állás: 1. Bayern München 12, 2. Manchester City 5 (7:8), 3. Roma 5 (8:12), 4. CSZKA Moszkva 5 (6:10). F csoport: Barcelona–PSG (Arena Sport 3, Digi Sport 1, HRT2), Ajax–APOEL. Az állás: 1. PSG 13, 2. Barcelona 12, 3. Ajax 2, 4. APOEL 1 pont. G csoport: Chelsea–Sporting (Arena Sport 5), Maribor–Schalke (Arena Sport 2 – körkapcsolás). Az állás: 1. Chelsea 11, 2. Sporting 7, 3. Schalke 5, 4. Maribor 3 pont. H csoport: Porto–Sahtar Donyeck, Athletic Bilbao–BATE Boriszov. Az állás: Porto 13, 2. Sahtar Donyeck 8, 3. Athletic Bilbao 4, 4. BATE Boriszov 3 pont. Valamennyi mérkőzés 20.45-kor kezdődik.