2024. április 24., szerda

Vulin nem kíván lemondani

Aleksandar Vulin munkaügyi és szociálpolitikai miniszter legitimnek tartja a civil szervezetek követelését, hogy mondjon le tisztségéről, de – mint azt megjegyezte – fogalma sincs, hogy ezt miért kellene megtennie. Erről egyébként is a kormányfő dönt, jegyezte meg Vulin, majd sajnálatát fejezte ki, hogy az érintett civil szervezeteknek meg kell várniuk a következő évet, hogy állami pénzre pályázhassanak. Minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy a pályázatokat a lehető legrövidebb határidőn belül kiírják, összhangban a következő évi állami költségvetéssel, emelte ki a miniszter.

Miután a sajtó visszaélésekről kezdett el cikkezni, Vulin a közelmúltban megsemmisítette azt a pályázatot, amelyet az egészségügyi védelem fejlesztésének területéhez kapcsolódóan írtak ki civil szervezetek számára. Az erre a célra előirányzott pénzt a gyermekek külföldi gyógyíttatására létrehozott alapba utalja át, döntött akkor a tárcavezető.

Vulin úgy érzi, a sajtó hajtóvadászatot folytat ellene. Azt mondta, Aleksandar Vučić miniszterelnök is biztosan elmondja majd véleményét a témában.