2024. április 18., csütörtök

Fogadás a fogyatékkal élők napján

A fogyatékos emberek nemzetközi napja alkalmából tegnap a Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezete által nevelt fiatalokat és a velük foglalkozó aktivistákat fogadták a zentai városházán. A vendégeket Ceglédi Rudolf, Zenta polgármestere köszöntötte, majd a fogyatékkal élő fiatalok verseket és egy mesejátékot adtak elő a jelenlévők számára.

A szervezet jelenleg 20 fiatallal foglalkozik napközi műhely keretében. Az utóbbi időszakban az elmúlt hétvégén megrendezett jótékonysági műsorra készültek az egyesület által gondozott fiatalok. A rendezvény folyamán összegyűlt adományokat a neveltek útleveleinek az elkészítésére fordítják.

– Szeretnénk együtt kijutni a nagyvilágba, hogy a határon túl élők is megismerkedhessenek a tevékenységünkkel – nyilatkozta Rác Magdolna, az egyesület vezetője.

A zentai önkormányzat a helyiséget és az itt dolgozók fizetését biztosítja, emellett más segítséget is nyújt az egyesület működéséhez. Az idén egy furgont adományozott nekik, amivel megkönnyítették a fogyatékkal élők utaztatását – nyilatkozta a polgármester. Hozzáfűzte, hogy folytatni szeretnék az egyesületnek helyet adó egykori diákotthon felújítását is, amelynek elkészültével az egyesület jobb körülmények között szervezheti meg a fiatalok gondozását és tanítását.