2024. április 26., péntek

Két év alatt a DP 47 tagját tartóztatták le

Bojan Pajtić szerint a hatalom meg akarja semmisíteni a Demokrata Pártot

Az elmúlt két évben a Demokrata Párt 47 tagját tartóztatták le, de alig tíz esetben történt csak vádemelés, és csupán egyetlen egy bírósági eljárás van folyamatban, nyilatkozta kedden Surčinban Bojan Pajtić, a DP elnöke.

– A letartóztatások egyedüli célja a DP megsemmisítése lehet. Jelek szerint a hatalom nem elégszik meg a pártunk befeketítésével, hanem teljesen meg akarja semmisíteni azt – vélekedett a pártelnök.

Kiemelte, hogy a demokraták nem ellenzik azok letartóztatását, akik törvényt sértettek, sőt a jogállamiságot támogatják.

– A jelenlegi hatalom nem a jogállamiságot, hanem egyetlen egy személy uralkodását akarja megerősíteni úgy, hogy eközben leszámolnak a másként gondolkodókkal is – mondta Pajtić.

Szavai szerint ilyen leszámolásnak az áldozata Surčin község volt elnöke, Vojislav Janošević is, akit két évvel ezelőtt olyasmiért tartóztattak le, amiért más a felelős.

– Ehhez hasonlóan járt pár napja Borislav Novaković is. Janošević ellen másfél év alatt sem indult eljárás, annak ellenére sem, hogy vádat emeltek ellene, ez pedig nyilvánvaló bizonyítéka annak, hogy politikai letartóztatás történt – érvelt a DP elnöke.

Véleménye szerint Surčinban olyan ártatlan embert akarnak meglincselni, aki megváltoztatta a község arculatát.

– Azért támadják, mert újjáélesztette a községet, az új hatalom pedig még csak be sem tudja meszelni mindazt, amit ő épített – hangoztatta Pajtić, majd azzal vádolta meg a községi hatalmat, hogy semmit sem tesz, és nincs annál nagyobb bűn, mint amikor az állam terhére történik a semmittevés.

A DP elnöke Surčinban Vojislav Janoševićet támadó transzparens levételének akcióján vett részt, a községházával szemben elhelyezett transzparensen az állt, hogy: „Tolvaj Vujica”.