2024. március 29., péntek

Általános iskolások tündöklő csillaga

Nyolcadik alkalommal tartották meg az általános iskolások Sulisztár zenés-énekes vetélkedőjét Budiszaván

Szombaton, november 29-én a budiszavai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület szervezésében tartották meg a 8. Sulisztár zenés-énekes vetélkedőt, melynek a művelődési kör épülete adott otthont. A szervezők elmondása szerint a vetélkedő célja, hogy lehetőséget adjon minden énekelni szerető kisgyermeknek, és ezzel erősítse önbizalmát.

Az idei Sulisztár vetélkedőn 23 általános iskolás vett részt Vajdaság és Magyarország különböző részéről. Az iskolások énektudásuk mellett kreatív koreográfiákkal, ötletes színpadi megoldásokkal álltak a közönség elé. Legnépesebbnek az első és második osztályosok kategóriája bizonyult. A kisebbek nagyokat meghazudtoló bátorsággal adták elő produkcióikat, míg a nagyobbaktól megfontolt előadásmódot láthatott a közönség.

Az öttagú szakmai zsűri, melynek tagjai Kis Laura (elnök), Kaszás Roland, Milánovity Sándor, Nagy Csongor és Pápista István négy különböző kategóriában döntött a helyezésekről. A kategóriagyőztesek mellett a részvevők különböző különdíjakban is részesültek. A rendezvény gálaműsorán a szegedi Dodgem ifjúsági zenekar lépett fel.