2024. április 24., szerda

Megadta magát a bombával fenyegetőző bácsföldvári lakos

A reggeli órákban rendőrkézre került az a 75 év körüli bácsföldvári illetőségű lakos (M. L.), aki szombaton este azzal fenyegetőzött, hogy bombát robbant bácsföldvári családi házában.

A rendőrség hathatós, de így is hosszúra kerekedett, szinte estétől reggelig tartó hosszú győzködésének köszönhetően sikerült rábírni a fenyegetőzőt, hogy kizárja házát, a kapuhoz jöjjön, és megadja magát. A Vajdasági Rádió és Televízió információi szerint őrnagyi ranggal rendelkező nyugalmazott katonatisztről van szó.

Az incidens szombaton a késő délutáni órákban kezdődött, amikor a szóban forgó M. L. pisztollyal és kézigránáttal felfegyverkezve magára zárta a házat, és azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja, ha valaki közeledni mer feléje. A rendőrség azon próbálkozására, hogy megközelítse a ház bejáratát két lövést adott le ismeretlen irányba, majd követelte, hogy tárgyalhasson feleségével, aki elhagyta.

A győzködések, amelyben immár a fenyegetőző fia is jobb belátásra szerette volna bírni apját, vasárnap reggel kilenc óráig tartott. Az óbecsei rendőrállomás és a helyi egészségház alkalmazottjainak kíséretében M. L.-t Újvidékre, a Tartományi Klinikai Központba szállították.

Nem hivatalos értesülések szerint az incidensre családi erőszak miatt került sor, ugyanis M. L. napok óta bántalmazta feleségét, ami miatt szombaton a rendőrség is kiszállt a házhoz. Akkor az ablakon át két golyót lőtt ki és azzal fenyegetőzött, hogy a házat is felrobbantja.

A vizsgálat még folyamatban van.