2024. március 29., péntek

Iskolafelújítási ünnepség Nagybecskereken

(Fotó: Kecskés István)

(Fotó: Kecskés István)

Pénteken ünnepélyesen átadták rendeltetésének a nagybecskereki Sonja Marinković Általános Iskola felújított épületrészét. Jelen volt a munkálatokat támogató Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. képviselője, Nagybecskerek Város tisztségviselői, az iskola tanárai és diákjai.

Tavaly az iskolában járt a munkahelyi felügyelő, és megállapította, hogy nem biztonságosak a lépcsők, a folyosók padlózata és korlátja. Közölte, ha egy bizonyos határidőn belül nem javulnak az állapotok, akkor kénytelen lesz betiltani az iskola folyosójának és a lépcsőjének a használatát, ami gyakorlatilag a tanítás leállítását jelentette volna. Szerencsére anyaországi támogatásnak köszönhetően erre nem került sor.

A Sonja Marinković Általános Iskola az egyetlen Nagybecskereken, ahol még folyik magyar nyelvű tanítás. Az iskola tanárai évről évre küzdenek azért, hogy megmaradjanak a magyar osztályok. Ezért remélik, hogy a jobb tanítási feltételek biztosításával könnyebb lesz megnyerni a szülőket és a diákokat a magyar nyelvű oktatásnak.