2024. április 24., szerda

Könyvosztás és felvilágosítás

Sűrűsödő programok ünnepek előtt

A fiatalok vállalkozókészségét fejlesztő könyvekkel lepte meg a csókai, az adai és a helybéli középiskolásokat a Népi Technika zentai szervezete.

– Az ifjúsági és sportminisztérium által adományozott kiadványokkal a középiskolások számára igyekszünk egy pozitív jövőképet bemutatni, a könyvből ugyanis ismereteket szerezhetnek arról, hogy miképpen foghatnak valamilyen vállalkozásba, hogyan kell levédetni, illetve népszerűsíteni termékeiket – ecsetelte Bíró Magyari Tas, a Népi Technika titkára.

Az alkalmi est folytatásában a Vöröskereszt ifjú aktivistái hívták föl a fiatalok figyelmét a kábítószer-élvezés veszélyeire, majd az AIDS-ről szóló előadást is meghallgathattak az érdeklődők. A rendezvény végén a Vöröskereszt köré tömörülő fiatalok óvszereket is kiosztottak a középiskolások között.

A zentai ernyőszervezet égisze alatt működő egyesületek az elkövetkező ünnepek és téli szünet ideje alatt sem ülnek a babérjaikon: számos foglalkozást szerveznek a fiatalok számára. A jövő héten veszi kezdetét a Fotóklub tanfolyama, a Rozetta Kézművestársaság aktivistái a legkisebbek számára szerveznek foglalkozásokat a szünidő alatt, a Vöröskereszt pedig elsősegélynyújtó képzéssel rukkol elő a diákok számára. A zentai kézműveseket tömörítő szervezet november 29-én Mikulás-vásárt tart, amelyen az érdeklődők kézzel készült játékok, karácsonyi díszek, ötletes kézműves tárgyak, üdvözlőlapok, koszorúk és ikebanák közül válogathatnak, s természetesen meg is vásárolhatják majd ezeket. A legkisebbek a Mikulással, a vásárra ellátogató családok pedig külön erre az alkalomra felállított háttér előtt fényképezkedhetnek, a fényképet a Fotóklub aktivistái rögtön elő is hívják. A szervezők ezenkívül forralt bort, teát, frissen facsart gyümölcslét és sült gesztenyét is kínálnak majd a látogatóknak.